Informatie over gastouderopvang

Gastouderopvang

Heeft u kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar en zoekt u kleinschalige opvang die plaatsvindt in een huiselijke sfeer? Dan is onze gastouderopvang de oplossing. Pinkelotje Dronten staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Voor u betekent dit dat, als u werkt en/of studeert, u in aanmerking kunt komen voor kinderopvangtoeslag.

Wat is gastouderopvang

Gastouderopvang vindt plaats in de woning van een gastouder en kenmerkt zich door kleinschaligheid. De opvang wordt verzorgd door een gastouder, ouder dan 21 jaar, die al dan niet eigen kinderen heeft. De gastouder is in het bezit van een diploma of het certificaat goed gastouderschap.

Na de eerste contacten komt er een kennismakingsgesprek. Indien dit gesprek voor beide partijen naar tevredenheid is verlopen, wordt een overeenkomst ondertekend met het gastouderbureau en met de gastouder. De bemiddelingsmedewerksters van het gastouderbureau bieden begeleiding en ondersteuning door middel van o.a. huisbezoeken, basiscursus voor gastouders, EHBO cursus gericht op kinderen en scholing gericht op pedagogisch handelen.

Hieronder vindt u een aantal links van gastouderbureaus waar mee gewerkt wordt, de belastingdienst en beleids-, proceduredocumenten.

Toeslagen

Om te bepalen of u recht hebt op Kinderopvangtoeslag en hoeveel is, er de site van de belastingdienst:Toeslagen.nl

Gastouderbureaus

Er wordt met verschillende bemiddelende gastouderbueaus gewerkt:

MareGastouderbureau Mare (voorheen KOBA), bemiddelingskosten: eur 39,00 per maand per gezin ongeacht het aantal uren
Ridder RoelandRidder Roeland, bemiddelingskosten: eur 1,- per uur met een een maximum van eur 75,- per maand. Voor meerdere kinderen binnen een gezin betaal je maximaal eur 125,- per maand aan bureaukosten.
VanHarteLiefVanHarteLief, bemiddelingskosten: Vaste bureaukosten: eur 55,00 per maand, ongeacht het aantal kinderen en/of uren.

Diverse documenten

Handboek oudercommissie
Klachtenprocedure Koba
Pedagogisch Beleid Koba, versie 4, 2010


 

Kinderopvang, Gastouder in Dronten?
U zoekt professionele kinderopvang in Dronten voor uw kind(eren)?
Kom naar Pinkelotje Dronten.

Pinkelotje Dronten is er voor uw kind van 0 tot 4 jaar.
Verder:
- ervaren gastouder
- opvang in huiselijke omgeving
- ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang
- voldoet aan de gestelde eisen vanuit de overheid
- in bezit van EHBO voor kinderen
- er wordt niet gerookt
- we hebben binnen geen huisdieren